Voetreflexologie

Is gebaseerd op het feit dat alles volmaakt met elkaar verbonden is en dus één geheel vormt. Men werkt vanuit een holistische visie, waarbij men niet alleen klantgericht werkt, maar ook aan de oorzaak van de klacht. Voetreflextherapie activeert het natuurlijke genezingsproces van het lichaam. 

Bij een goede toepassing van voetreflexologie werkt men niet alleen op de lichamelijke gesteldheid van de mens, maar ook op de psychische en emotionele aspecten van het individu.

Westerse voetreflexologie

is een therapie waarbij druk wordt uitgeoefend op reflexpunten van de voeten. Ze is gebaseerd op het principe dat deze reflexpunten zijn verbonden met de diverse interne organen, zenuwen en klieren en dezelfde ordening vertonen als die in het lichaam. De druk op deze reflexpunten kan daarom invloed hebben op deze organen. Deze behandeling stimuleert de normale functies van het betrokken orgaan en bevordert daardoor de innerlijke geneeskracht.

Chinese voetreflexologie

is onderdeel van de traditionele Chinese geneeswijze, hiertoe behoren o.a. ook acupunctuur, Tuina, voedings- en kruidenleer. Chinese voetreflextherapie werkt naast de reflexzones ook op de meridianen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën. Er wordt ook gewerkt met specifieke acupunctuurpunten. Meridianen vormen samen een energetisch systeem in het lichaam en voorzien het lichaam van energie. Er wordt bij deze methode andere technieken gebruikt dan bij de westerse voetreflexologie.

De behandeling voetreflexologie

Voorafgaand aan de behandeling voor voetreflexologie vindt een uitgebreide intake gesprek plaats. Aan de hand hiervan maak ik een behandelingsplan van zowel westerse als Chinese technieken voor voetreflexologie . De behandelingen vinden in eerste instantie wekelijks plaats, waarna ze, afhankelijk van het resultaat, in overleg worden afgebouwd.

cupping

Massagepraktijk Hans Prins
Ir Driessenstraat 94 D
2312 KZ Leiden
Telefoon 06 - 44 30 56 30
info[at]voetreflexhans.nl
KvK 52471756
Wkkgz licentienr.: 99527982

Voet