Chinli®

Chinli® is een Chinese lichaamsmassage. In China is massage al duizenden jaren een belangrijk onderdeel van de geneeskunde. Bijna elk Chinees ziekenhuis heeft een massageafdeling. De effecten die men hiermee heeft bereikt, zijn enorm. 

Chinli® massages stimuleren en reguleren het meridiaansysteem waardoor blokkades kunnen worden opgeheven. Op die manier komen lichaam en geest weer in balans en verminderen of verdwijnen klachten.

Meridianen zijn kanalen waardoor Qi (energie) informatie stromen en ze voeden het lichaam. Zo zorgen ze ervoor dat er goede gezondheid, innerlijke rust en evenwicht is. Blokkades in dit systeem veroorzaken volgens de Chinese Geneeskunde ziektes en geestelijke onbalans.

Cupping

Pijn in uw nek, rug, schouders en andere spieren, maar ook ontstekingen, griep, verkoudheid, migraine en sportblessures kunnen uitstekend worden behandeld door middel van Cupping. Deze oosterse geneeswijze is erop gericht om blokkades in het lichaam op te heffen. Zoals de naam al suggereert, maak ik bij Cupping gebruik van kunststof ‘kopjes’ die ik op de huid plaats en door middel van een pompje vacuüm trek voor een stevige spier- en bindweefselmassage.

Intensieve behandeling door de huid lokaal vacuüm te zuigen, worden de spieren en de huid doorbloed en ontdaan van afvalstoffen. Hierdoor verdwijnen klachten en treedt een algehele ontspanning op. Cupping is een intensieve behandeling met een enorme dieptewerking. Niet alleen de spieren, maar ook het bindweefsel wordt meegenomen. Dit is niet pijnloos, maar omdat ik met een pompje werk, kan ik de mate van zuigkracht en daarmee de pijn beheersen. Na de behandeling zijn ronde rode/blauwe plekken zichtbaar op de plek waar de kopjes hebben gestaan. Dit is normaal en deze plekken verdwijnen vanzelf weer.

cupping

Massagepraktijk Hans Prins
Ir Driessenstraat 94 D
2312 KZ Leiden
Telefoon 06 - 44 30 56 30
info[at]voetreflexhans.nl
KvK 52471756
Wkkgz licentienr.: 99527982

Voet